Mijn eerste stappen in IT recruitment

Gepubliceerd op: 15 april 2019

Een nieuwe uitdaging, daar was ik zeker klaar voor!

Na een ervaring van een 5-tal jaar binnen interim en projectsourcing, wou ik het luik van permanente rekrutering ook graag van dichterbij bekijken. Ik ging aan de slag als IT recruiter bij iStorm en dat bleek een zeer grote uitdaging te zijn.

iStorm is al tien jaar actief op de IT-rekruteringsmarkt en elke recruiter heeft zijn/haar specialisme. Die IT-wereld was nieuw voor mij. Kandidaten aanspreken op Linkedin, mijn netwerk uitbouwen, kwalificatiegesprekken, competentie gericht interviewen, … Dat was me allemaal niet vreemd. Maar wat met de IT wereld? Vakterminologie als SQL, SCCM, HyperV, CISA, … waren wél helemaal vreemd voor mij. Wat met al die certificeringen en Methodologieën? En hoe kon ik gericht doorvragen in selectiegesprekken? Dat was toch wel een hindernis waar ik al snel mee geconfronteerd werd.

Maar vanaf de eerste dag namen de collega’s me onder de arm om me hun specifieke rekruteringsdomeinen en kandidaat profielen toe te lichten. Ze hebben een goede kennis van de markt kunnen opbouwen en zijn steeds op de hoogte van de nieuwste evoluties op het vlak van rekrutering en van ICT. En die kennis delen ze graag met mij. Zo werden alvast de verschillende domeinen binnen de IT en de verschillende functietittels al wat duidelijker. En heb ik een vraag? Dan staan ze allemaal klaar om me door de technische termen te loodsen.

Maar ook de kandidaten die ik ontmoet, brengen me veel kennis bij. Ze gaan graag diep in op de technische aspecten van hun job en dit helpt me enorm om ook de vacatures en noden van mijn klanten beter te begrijpen en er dieper op in te kunnen gaan. Elke dag leer ik iets bij & groei ik nog meer. IT is een zeer innoverende wereld en dat maakt deze functie net zo boeiend. In de toekomst wil ik me graag nog dieper specialiseren in de markt van IT-infrastructuur. De samenwerking binnen een team van experten, geeft me hiervoor een goeie basis. 

Vandaag sta ik steviger in mijn schoenen en slaag ik erin om zowel mijn kandidaten als klanten gericht bij te staan. Niet als een hands-on IT specialist, maar wel als een gespecialiseerde IT recruiter.

Kiezen voor een job als IT recruiter, was misschien niet de meest evidente keuze, maar wel de meest uitdagende. En dat maakt het net zo leuk! De laatste twee maanden zijn voorbij gevlogen. Elke dag bijleren is leuk, maar het vraagt zeker en vast veel inspanning. Dat het ook een krappe kandidaten markt is, viel me heel snel op. Maar dat houdt me niet tegen om elke dag er volop voor te gaan! En zo kreeg ik na twee maanden alvast een leuke beloning voor mijn inspanningen, er viel een match tussen mijn kandidaat en klant.

En nu: up to many more!

Wil jij ook de stap zetten naar IT-recruitment bij iStorm? We zijn op zoek naar een recruiter in Gent en Brussel.

Meer nieuws